84'

A-junioren zaterdag, A1, Hoofdklasse G

19 maart 2016 15:00

Janssen, J.H.M.

De A1 heeft de afgelopen drie wedstrijden op rij verloren en lijkt hard op weg naar de nacompetitie. De selectie is aardig uitgedund door blessures en spelers die afgestaan zijn aan het eerste team. Het resultaat vandaag is dat het team met slechts 11 man aan de aftrap verschijnt met drie wisselspelers van de B1 die later arriveren.

Al vroeg in de wedstrijd is de eerste kans voor Theole, maar Marc voorkomt een vroege achterstand. Het is van beide kanten een rommelige wedstrijd, waarbij de meeste kansen wel voor Theole zijn. Na een half uur spelen moet Mike zich geblesseerd laten wisselen en komt Sander in het veld. Bij rust staat het nog steeds 0-0.

Na rust komt Hardinxveld beduidend beter uit de kleedkamer. Het tempo ligt hoger en het lijkt alsof Hardinxveld weer geloof in eigen kunnen krijgt. De eerste goede aanval strandt in de 16, maar na ruim 10 minuten wordt de ploeg beloond. Een goed opgezette aanval, Jesper met een pass op Michael die vrij kan inschieten: 0-1. In de 64e minuut weet Theole helaas de gelijkmaker te scoren. Hier kregen de aanvallers wel heel veel ruimte … Even later Danny met een fraai schot, maar de bal spat op de lat. Daarna is het toch weer Theole dat weet te scoren: 2-1. Na ruim een half uur wordt de ingevallen Rowan afgetroefd door zijn tegenstander en schakelt Theole snel en scoort opnieuw: 3-1. In de 84e minuut is het opnieuw Theole, 4-1. Mocht Hardinxveld nog enige hoop hebben dan is dat nu wel verdwenen. Toch probeert Hardinxveld er de laatste 5 minuten nog alles aan te doen. Dennis wordt nog een keer gevaarlijk, een vrije trap gaat net over en een solo van Bezem door het hart van de verdediging strandt uiteindelijk bij de keeper.

Met nog vijf wedstrijden te gaan in deze competitie lijkt de nacompetitie bijna niet meer te ontlopen. Hopelijk kunnen de komende 2 weken gebruikt worden om het team weer opgelapt te krijgen, een hele kluif voor Ronald. Wellicht kan de ploeg dan toch nog voor een verrassing zorgen en zich direct handhaven in de hoofdklasse. Het is niet onmogelijk ….

Opstelling: Marc, Job, Mike (34’ Sander), Lars, Robin de B., Ruben (75’ Rowan), Robin B., Michael, Frank, Jesper, Danny (83’ Dennis).