5 maart 2016 14:30

Scheidsrechter

Boon, W. de

Onbekend

De A1 speelt bij vlagen best aardig, maar pakt weinig punten en moet toch oppassen niet in de degradatiezone te belanden. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen de nummer 2 Kozakken Boys op het programma. Deze ploeg beschikt over een fraai complex en de wedstrijd wordt op het hoofdveld gespeeld. Voor de meegereisde supporters betekent dit voor de verandering een fraaie tribune met uiterst comfortabele stoelen. De selectie is door alle blessures en schorsingen aardig uitgedund, maar de wedstrijd van de B1 is afgelast zodat het team toch met voldoende spelers kan aantreden.

De eerste kans is voor Hardinxveld. Michael bedient Jesper met een uitstekende diepe pass, maar het schot gaat net voorlangs. De ploegen lijken redelijk aan elkaar gewaagd, al wordt het niet echt gevaarlijk en hebben de keepers een gemakkelijke wedstrijd. Na een kwartier een gevaarlijke counter van de thuisploeg, maar gelukkig grijpt Job goed in. Even later een domper voor de Hardinxveldse ploeg. De normaalgesproken uiterst solide Mike speelt de bal in de voeten van de tegenstander en die weet er wel raad mee en het staat 1-0. Kort daarna weet Frank de bal te onderscheppen en bedient Lex, maar het schot gaat over, helaas.

Na rust is de eerste kans voor Kozakken Boys, maar Marc hoeft niet in actie te komen. Vijf minuten later een hoekschop voor Hardinxveld. De afvallende bal wordt door Lex opgepikt, maar het schot gaat over. Beide ploegen spelen niet echt goed en in een laag tempo. Kansen worden vrijwel niet gecreëerd. Na ruim 70 minuten is het toch weer de thuisploeg die weet te scoren. Een weifelende verdediging, de opkomende aanvaller wordt geen strobreed in de weg gelegd en het staat 2-0. De ingevallen B1-spelers vallen prima in, maar kunnen het team ook niet op sleeptouw nemen. Zonder echt spektakel kabbelt de wedstrijd naar het eindsignaal en fluit de prima leidende scheidsrechter bij een 2-0 af.

Een sportieve, maar ook uiterst saaie wedstrijd. Het leek wel of de echte wedstrijdmentaliteit bij beide ploegen ontbrak. Kozakken Boys liet geen moment zien tweede te staan in de competitie (maar pakt wel de punten) en Hardinxveld leek geen moment te geloven in een overwinning terwijl die er vandaag zeker in had gezeten. De komende week veel chilipepers, wasabi en sambal op het menu …

Opstelling: Marc, Job, Mike, Lars, Ruben, Robin, Robbie (80’ Rieger), Lex, Michael, Frank (74’ Dennis), Jesper (60’ Sven).