20 februari 2016 14:30

Scheidsrechter

Diesen, M. van

Onbekend

Voor de A1 staat Nivo Sparta thuis op het programma. De bezoekende ploeg staat een punt boven Hardinxveld. Met andere woorden: met een overwinning doet de ploeg goede zaken voor de ranglijst. De eerdere uitwedstrijd werd enigszins geflatteerd met 0-6 gewonnen, maar in deze competitie lijken de verschillen klein en kan vrijwel iedereen nog van iedereen winnen. De thuisploeg is met alle blessures en schorsingen wel behoorlijk verzwakt. Slechts 9 basisspelers zijn vandaag inzetbaar.

De ploeg begint uitstekend aan de wedstrijd. In de eerste minuut krijgt Jesper de bal goed aangespeeld rond de 16, weet zijn verdediger uit te spelen en laat gelijk de 1-0 op het scorebord aantekenen. Dat is een lekker begin. Ruim vijf minuten later komen 2 spelers van Nivo Sparta helemaal vrij voor de keeper, maar de bal gaat naast. Beide ploegen zijn slordig in balaanname en doen niet voor elkaar onder. Na bijna een half uur spelen wordt Nivo Sparta gevaarlijk, maar Marc voorkomt tot twee keer toe een tegendoelpunt. Ook Mike speelt een prima wedstrijd en onderschept meerdere acties. Hardinxveld weet nog een paar keer gevaarlijk te worden, maar de ruststand is 1-0.

Na rust is de eerste kans voor Hardinxveld. Stan geeft goed voor op Danny, maar de keeper weet hem het scoren te beletten. Na ruim vijf minuten komt Jesper in scoringskans, maar de bal stuit weg en het blijft 1-0. Dan weet Nivo Sparta binnen het kwartier twee keer te scoren. Hardinxveld geeft te veel ruimte en dat moet je in de hoofdklasse niet doen. Na ruim een kwartier probeert Job met een afstandsschot de gelijkmaker te maken, maar de bal gaat naast. In de 27e minuut voorkomt Job een derde tegentreffer door de bal van de lijn te halen. Daar komt de ploeg goed weg … Ondanks dat de ploegen niet voor elkaar onder doen zien we dat Nivo Sparta meer en meer in een overwinning gaat geloven. Een paar basisspelers van Hardinxveld halen niet hun gebruikelijke niveau en de tegenstander kan uitlopen naar 1-4. De prima leidende scheidsrechter fluit af bij een 1-4 nederlaag voor de thuisploeg.

Jammer, maar een terechte uitslag. De thuisploeg liet de eerste helft een prima spel zien. Nivo Sparta maakte tijdens de tweede helft meer gebruik van de ruimte, terwijl Hardinxveld net dat beetje geloof in een overwinning miste.

Opstelling: Marc, Job, Mike, Oualid (62’ Rieger), Ruben, Rob, Stan (75’ Rowan), Michael, Frank, Danny, Jesper.