A-junioren zaterdag, A1, Hoofdklasse G

14 november 2015 14:30

Ippel, W.

Het zit de A1 de laatste tijd niet mee. De laatste 3 competitiewedstrijden werd geen punt meer behaald en de ploeg dreigt aansluiting met de middenmoot te verliezen. Zouden de mannen vandaag weer eens kunnen laten zien waartoe ze in staat zijn? Op het programma staat Emplina thuis, op dit moment de nummer 4.

Al snel is duidelijk dat de ploegen voetballend niet voor elkaar onder doen, maar Emplina oogt scherper. Kansen vallen aan beide kanten, maar Hardinxveld speelt in een te laag tempo. In de 20e minuut komt de bezoekende ploeg op voorsprong. Uit een hoekschop kan de bal in 2e instantie vrij worden ingekopt: 0-1. Beide teams weten nog de nodige kansen te creëren, maar Hardinxveld verliest vaak duels en maakt het zich daardoor te vaak moeilijk. Het blijft bij een 0-1 ruststand.

Een kwartier na rust zien we Hardinxveld eindelijk wat scherper worden. Maar in de 81ste minuut is het toch weer Emplina dat weet te scoren. Met een fraai schot in de rechterbovenhoek brengt de net ingevallen nummer 14 de stand op 0-2. Hardinxveld doet er nog alles aan om de aansluiting weer te vinden, maar het zit er vandaag niet in. In de slotminuten weet Emplina zelfs nog de 0-3 te scoren, een goed uitgespeelde kans. In blessuretijd krijgt Hardinxveld nog een vrije trap op de rand van de 16. Michael haalt hard uit en de bal gaat laag over de grond het net in: 1-3. Dit is tevens de eindstand.

Jammer, maar het team kan het zichzelf aanrekenen. Teveel duels werden verloren, de passing was vaak onrustig en niet zuiver, terwijl Emplina met inzet wel het net wist te vinden.

Opstelling: Marc, Job, Mike, Arie Jo, Robin, Stan (60’ Bezem), Rob, Lex, Jesper, Michael, Danny (60’ Frank).