...

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 2.10

14 november 2015 10:15

Marco Muilwijk

We wisten van tevoren dat voor de F2 eenlastige tegenstander naar de sluisweg kwam. Vorige week had RKTVC nog met 6-2 gewonnen tegen de voormalige koploper Rhelico. Inde heenwedstrijd wist Hardinxveld in Tiel niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd stond onder de goed leidende scheidrechter de heer Muilwijk. De eerste paar minuten stond in het teken van elkaar aftasten. Zo was direct goed te zien, dat RKTVC F2 zich goed aan de posities hield met een hele diepe man. Hierdoor ontstond ook de eerste kans ban RKTVC waar de spits een diepe bal ontving waar onze verdedigers onderdoor gingen. Door goede oplettendheid van Dylan, kon laatstgenoemde de bal rustig in de hande pakken. Het spel golfde op, afwisselende aanvallen van RTVC en Hardinxveld. Na 14 minuten was het Oscar, die Senna langs de zijlijn inspeelde die vervolgens doorspeelde in het midden op Finn. Deze dacht geen seconde na en schoot direct uit de pass onhoudbaar voor de keeper 1-0. Dit was een goede opkikker voor de F2, want het liep niet vloeiend. Enkele minuten na de 1-0 was het wederom een speler van RKTVC die achter onze verdeding vrij de bal kreeg en oog in oog met Dylan koelbloedig afrondde 1-1. Dit was ook direct de ruststand.

De tweede helft moest er scherper verdedigd worden en eerder druk gezet worden hadden de trainers uitgelegd. Het was RKTVC die direct na de aftrap weer de touwtjes in handen nam. Maar door goed verdedigen van Nijs, Lucas, Kian en Cas bleef de stand op 1-1 steken. Wij kregen wel een aantal counter kansen met Stijn en Senna, meet een groot aandeel van Oscar. Helaas leidde dit niet tot een goal. Na een aantal minuten in de tweede helft was het de aanvoerder van RKTVC die met een solo schuin voor de Hardinxveldse goal kwan en de bal binnenschoot 1-2. Een ennorme domper voor Hardinxveld. Met nog een 7-tal minuten op de klok ging Hardinxveld vol op de aanval spelen. Lucas schoof door naar het middenveld. RKTVC kwam niet meer aan aanvallen toe. Er kwamen kansen voor de F2 van Hardinxveld, maar het geluk ontbrak. Lukas veroverde de bal net voorbij het middenveld, omspeelde een aantal tegenstanders en probeerde het met een droge knal. De keeper verwachtte dit niet en de bal verdween in de goal 2-2. Met nog een paar minuten te spelen probeerde Hardinxveld door te drukken, ze kregen diverse corners, maar keer op keer kon RKTVC een voet tegen de bal krijgen. In de laatste minuut nog een diepe bal op Finn. Hij omspeelde de laatste man en dacht geen moment na en schoot hard en hoog. Via de handen van de keeper verdween de bal over de goal. Het bleef 2-2.

Doordat de uitslag van Rhelico - Beesd 4-5 was, staat Hardinxveld nu weer op een 2e plaats in de competitie en Beesd staat bovenaan. Volgende week staat de wedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 2 op het programma. Op de sluisweg wordt volgende week om 10.15 uur het fluitsignaal gegeven.