4 - 2

Teisterbanders F1

F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 2.10

17 oktober 2015 10:15

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Teisterbanders F1 op het programma. Gezien de stand in de 2e klasse 2.10 geen onmogelijke opgave dachten we.  Vooraf was bekend dat we het zonder onze laatste man Lucas en zonder onze voorhoede speler Stijn moesten doen. We hadden dus geen reservespelers en dus iedereen moest een hele wedstrijd vol zien te houden. Al snel na het fluitsignaal van scheidsrechter Tom, bleek dat we al combinerend een aantal maal dichtbij de goal van Teisterbanders kwamen echter miste de F2 een stukje scherpte om de kansen succesvol af te ronden. Na een aantal minuten was het eerste gevaarlijke moment van Teisterbanders daar, de aanvoerder soleerde door de verdediging en rondde coolbloedig af 0-1! Hardinxveld was hier van onder de indruk en kwam niet echt aan voetballen toe. Onder leiding van Kian kreeg Hardinxveld weer wat grip en wonnen we weer een aantal duels. Een aantal acties ingeleid door Oscar stopte bij de aanvallers Senna en Finn, die keer op keer hard werden aangepakt door de verdedigers van de tegenstander. De verdedigers Nijs en Cas en de goalie Dylan probeerde de aanvallende impulsen van de tegenstander te verstoren, dit lukt steeds beter. Hardinxveld kreeg meer en meer kansen, maar had geen geluk met de finishing touch. 3 minuten voor het rustsignaal was het een van weinige uitvallen van de ploeg uit Kerk Avezaath die wederom gevaar opleverde. En weer was het raak 0-2, dit leidde tot een grote teleurstelling voor Hardinxveld.
In de kleedkamer heerste een zeer sombere stemming. Om een ommekeer te kunnen creeeren werden de koppen nog eens goed bij elkaar gestoken en verteld dat je niet altijd voor kan komen en kan winnen, dit hoort nu eenmaal bij voetbal. Inzet tonen en je wordt ooit een keer beloond. Na 10 minuten rust ging de F2 weer vol goede moed van start. Na 1 minuut was het dan ook al raak, op links speelde Finn zijn tegenstander uit en trok de bal voor op Oscar, die de bal keurig plaatste in de goal 1-2. De ontlading was groot en het zelfvertrouwen groeide. Hardinxveld bleef goed combineren en zette steeds meer de tegenstander onder druk. Na een minuut of 10 in de 2e helft was het Oscar, die met een fluwele pass Finn de diepte instuurde. Deze laatste rondde de bal netjes af 2-2! De F2 was nu helemaal los en gingen op zoek naar de winst. Een paar minuten later was het Senna die na een solo knap afrondde en daar was de voorsprong 3-2. Het was hiermee nog niet gedaan. De verdediging van Hardinxveld liet niemand meer door en Oscar en Kian verdeelde het spel van links naar rechts en andersom. Als kers op de taart was het nog een bal van een meter of 20, die Nijs schoot en onhoudbaar in het net viel. 4-2 was de uitslag van deze bijzondere wedstrijd. Klasse teruggeknokt mannen!