84'

A-junioren zaterdag, A1, Hoofdklasse G

17 oktober 2015 13:00

Kassem, O.

De A1 speelt uit tegen Alblasserdam, de koploper. Zij werden vorig jaar kampioen in de eerste klasse en zijn gepromoveerd. We zijn benieuwd.

Het spelbeeld is snel duidelijk. Alblasserdam speelt als één blok voor de keeper en loert op de counter. Hardinxveld heeft veel balbezit, maar stuit continu op een muur van spelers. Het eerste kansje is voor Alblasserdam uit een counter. De spits op snelheid, maar kan het niet afmaken. Na 10 minuten de eerste poging van Hardinxveld. Jesper bedient Michael, maar de bal belandt in de handen van de keeper. Het spel gaat zo wat heen en weer totdat Alblasserdam de bal op het middenveld onderschept en een dieptepass op een van de aanvallers geeft. Marc komt z’n doel uit, maar aarzelt iets teveel waardoor de speler eerder bij de bal is en scoort: 1-0. Hardinxveld laat zich niet uit het lood slaan en blijft proberen. Er is veel actie rond de 16, maar het lukt de mannen niet iemand in scoringspositie te krijgen. Vlak voor rust nog 2 keer een dreigende actie van Hardinxveld, maar de bal smoort in de verdediging of gaat naast.

Na rust zien we hetzelfde spelbeeld. Voor de toeschouwers is het eerlijk gezegd geen fraaie wedstrijd om naar te kijken, maar Alblasserdam is wel uiterst gedisciplineerd in hun speelwijze. Ook deze helft zien we weinig uitgespeelde kansen. In de 65e minuut slaat Alblasserdam opnieuw toe uit de counter en het staat 2-0. Hardinxveld zet nog een paar keer aan, maar het wil niet lukken. In de slotfase krijgt Hardinxveld dan ook nog een penalty tegen en kan Arie Jo met 2x geel van het veld vertrekken waardoor de ploeg de wedstrijd met 10 man moet uitspelen. Hardinxveld krijgt vlak voor tijd nog een vrije trap mee op de rand van de 16, maar het blijft bij een 3-0 nederlaag.

Er zat vandaag niet meer in. Alblasserdam was uiterst effectief met hun speelwijze en Hardinxveld had hier geen antwoord op. Gauw vergeten en door naar de volgende wedstrijd.

Opstelling: Marc, Arie Jo, Lars, Job, Lex, Boon, Bezem (61’ Rob), Jesper, Frank (61’ Bart), Michael, Danny.