F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1.7

3 oktober 2015 10:15

Gerco de Ruiter

Een prachtige zaterdagmorgen waar we thuis moesten aantreden tegen de ongeslagen koploper Unitas.
Deze ploeg had alle wedstrijden ruim gewonnen dus een zware klus voor de F1. Zelf zijn we redelijk goed begonnen met 4 punten uit 3 wedstrijden maar nu konden we zien of we echt bovenin mee kunnen doen.
Iedereen had er zin in en als we zouden winnen zou de ploeg een patatje krijgen van Rene. Extra motivatie dus maar dat leek niet nodig als je het enthousiasme van de ploeg zag. Een korte uitleg hoe we zouden spelen en daarna lekker naar het veld. We starten met Stan op doel, Karsten, Maurice en Kay achterin. Koen, David en Noud voorin.

Al snel bleek Unitas niet voor niets bovenaan te staan. De ploeg was vooral technisch erg sterk. We kwamen al snel onder druk en kwamen er nauwelijks uit. Al snel kwam Unitas op 0-1. Direct daarna volgde alweer een tegenvaller, Koen was geblesseerd en kon niet verder. Na de achterstand kwamen we iets beter in het spel maar bleven toch onder druk staan van Unitas. Er werd door de hele ploeg fanatiek verdedigd en ook Stan redde een paar keer goed. Helaas kwamen we halverwege de 1e helft met 0-2 achter. We bleven knokken en na een paar uitbraken kwam er vlak voor rust dan toch een grote kans op de aansluitingstreffer. Kyan stuurde met een mooie pass Jesse de diepte in, die omspeelde mooi de keeper maar schoot helaas net naast het lege doel. Rust.

In de rust uitleg hoe we de 2e helft zouden spelen. Fel blijven en hard blijven werken.

Direct in de 2e helft werden we weer vastgezet en al snel viel de 0-3. Daarna kwamen we er vaak uit. Diverse malen kwamen we via de counter voor het doel van Unitas maar telkens wachten we te lang waardoor de snelle verdedigers van Unitas konden ingrijpen. Een paar minuten voor tijd werd het 0-4. De einduitslag die terecht was maar zeker in de 2e helft hebben we ons tekort gedaan door niet 1 of 2 keer te scoren. Unitas was duidelijk beter vandaag, op naar volgende week als we uit moeten tegen vv Woudrichem.