...

A-junioren zaterdag, A1, Hoofdklasse G

10 oktober 2015 14:30

Jonkers, P.L.

De A1 speelt vandaag thuis tegen de A1 van Kozakken Boys. Vorige week lieten de mannen zien wat ze kunnen met een uitstekende wedstrijd tegen Nivo Sparta. We zijn vandaag benieuwd. Het team is compleet.

De eerste kans is voor Kozakken Boys. Het schot dat volgt uit een snelle uitbraak gaat naast. Het is al snel duidelijk dat de tegenstander over een snel middenveld beschikt waar onze mannen het moeilijk mee hebben. Hardinxveld krijgt een enkele kans, maar Kozakken Boys is de betere ploeg. De thuisploeg speelt gehaast, maar in een laag tempo. We zien veel onnodig balverlies, onzuivere passing en de ploeg maakt het zich daardoor moeilijk. In voetbal is het simpel: er maar één bal en die moet je dus hebben, maar waar het om gaat is: wat doe je met die bal? … Het eerste half uur weet Kozakken Boys echter ook niet veel echte kansen te creëren, ondanks het betere spel. Na een half uur spelen begint Hardinxveld steeds meer achteruit te spelen en krijgt de ploeg het moeilijk. De frustratie sluipt dan in het team en zien we onnodig reclameren tegen de scheidsrechter en gemopper. Meestal geen goed voorteken! Vlak voor rust krijgt Hardinxveld een vrije trap mee op de helft van de tegenstander. Kozakken Boys staat goed te verdedigen, neemt over en staat binnen een paar tellen aan de andere kant en maken beheerst af: 0-1. Dit is tevens de ruststand.

Na rust zijn de eerste 10 minuten voor Kozakken Boys. We zien meerdere hoekschoppen, maar het blijft voorlopig 0-1. In de 9e minuut komt de ploeg nog goed weg. Lars tackelt een doorgebroken speler en komt weg met geel. Maar langzamerhand zien we Hardinxveld beter gaan spelen. In de 64’ wordt de inzet beloond en weet Jesper de gelijkmaker te scoren. Zou dit de kanteling in de wedstrijd zijn? Hardinxveld zet meer aan en wordt een paar keer gevaarlijk. Maar ook Kozakken Boys blijft gevaarlijk met een paar snelle spelers waar het team niet echt een antwoord op heeft. Na bijna een half uur spelen in de 2e helft weet Kozakken Boys echter weer op voorsprong te komen. Een hoekschop wordt in eerste instantie door Marc weggewerkt, maar de afvallende bal wordt alsnog fraai afgemaakt: 1-2. Het laatste kwartier zien we kansen aan beide kanten, maar het blijft 1-2.

Helaas, maar een verdiende overwinning voor Kozakken Boys. De thuisploeg heeft het vooral in de eerste helft laten afweten. De spelers waren vaak net een fractie te laat en het spel te onrustig, waardoor de tegenstander teveel ruimte kreeg. De 2e helft zagen we een ander beeld, maar kon de ploeg het niet meer afmaken. Volgende week wordt er uit gespeeld tegen de koploper Alblasserdam.

Opstelling: Marc, Arie Jo, Mike, Lars, Robin, Aron, Jesper, Robbie (76' Job), Danny (58' Lex), Michael, Frank (76' Bart).