A1 weet niet verder te komen dan een gelijkspel tegen Wieldrecht.

66'

A-junioren, A1, Groep 1 12

29 augustus 2015 12:00

Horssen, J.A. van

De 2e poulewedstrijd voor de beker wordt gespeeld tegen Wieldrecht A1. Het is een zonnige zaterdag, er wordt gespeeld op het hoofdveld, aardig wat supporters op de tribune, kortom er kan geknald worden!

Het eerste kansje is voor Wieldrecht. De Hardinxveldse verdediging is iets te afwachtend waardoor de tegenstander uit kan halen. Gelukkig naast. Daarna gelijk een kans aan de andere kant. Een combinatie tussen Frank en Stan eindigt in een hoekschop, maar die kan niet worden verzilverd. Na een kleine 10 minuten spelen opnieuw een kans voor Hardinxveld. Een lange pass van Robin, maar Jesper kopt in de handen van de keeper. Hardinxveld krijgt niet echt grip op de wedstrijd. Achterin is het te onrustig, op het middenveld worden veel duels verloren en de passing is slordig. Wieldrecht blijft hierdoor goed in de wedstrijd. Na ruim 20 minuten wordt te slap verdedigen afgestraft. Niemand grijpt in of te laat en de Wieldrechtse aanvaller kan rustig uithalen: 1-0. Hardinxveld dringt daarna wel meer aan. Na een half uur spelen kan Danny na een hoekschop in één keer uithalen en de bal gaat onhoudbaar in de touwen, de terechte gelijkmaker: 1-1. Wieldrecht kan voor rust nog een paar keer schieten, Hardinxveld is nog enkele keren gevaarlijk uit de spelhervattingen, maar het blijft 1-1.

2de helft begon hetzelfde waar de 1e helft mee geëindigd was. Na 10 min mooie pas van eigen helft van Aron op Jesper die een mooi lobje in gedachte had maar het doel helaas miste. Even daarna wederom een kansje voor VVH maar de laatste bal/schot van Aron was niet goed genoeg op de keeper te verschalken. Ook Wieldrecht probeerde het maar achterin hield men redelijk stand. VVH hield de druk op Wieldrecht wat eigenlijk alleen op gelijke stand bleef door veelvuldig buitenspel (wel of niet terecht laten we maar in de midden maar de grensrechter van Wieldrecht stak op alles z'vlag omhoog). Stan werd gewisseld door Bart na 20 min. Zal er nu iets gaan veranderen aan het spel van VVH? Wieldrecht komt dan toch op 2-1 door een foutje van Job die de lange bal niet goed verwerkte waardoor zijn tegenstander vrij kon inschieten. Een corner van VVH belande na een kopbal en redding van de keeper voor de voeten van Jesper die hem van dichtbij via de lat over schoot. Vrije trappen heb ook niet het gewenste effect. Zowel Aron als Robin konden de keeper niet tot het uiterste brengen. 10 min voor tijd werd het 2-2. Lange bal van Danny naar links die Lex slim liet lopen voor Bart die daarna de rechter verdediger makkelijk voorbij liep en in de verre hoek de gelijkmaker binnen legde. Een goed uitgespeelde kans via Aron en Jesper, die met een mooie bal op de 16 Danny vrij zette, maar helaas zijn schot over zag gaan. VVH bleef drukken wat tot verschillende corners leiden maar helaas niet meer leiden tot de winnende treffer.

Met nog 1 wedstrijd te gaan in de poulefase heeft Hardinxveld nog steeds kans om door te gaan. Maar dan moet er wel worden gewonnen van ASWH dat nu 2 punten voorsprong heeft. Geen onmogelijke opgave, maar gezien de uitslagen heeft ASWH de betere papieren. Het duurt nog even voordat deze wedstrijd gespeeld wordt. Volgende week wacht de competitie, thuis tegen Tricht. We rekenen op een flitsende start en massale steun van de supporters!

Opstelling: Marc, Job, Mike, Lex, Robin, Stan (65’ Bart), Rob (18’ Aron), Ruben, Jesper, Frank, Danny